Tujerodne rastline

To, kar je naredil raper Zlatko Ćordić na proslavi ob dnevu slovenske državnosti je zame podobno, kot če bi uletel z megafonom k maši in se drl dol s klerikalci in častilci napačnega boga.

Nekatere svari so svete. Morda ne za vse, so pa za nekatere. In proslava ob dnevu državnosti sodi po moje tudi v to kategorijo. Enako obred v sinagogi, mošeji ali budističnem templju.

Tudi če se bom jaz kdaj preselil na Švedsko, mi na misel ne pade, da uletim na proslavo ob njihovem dnevu državnosti in tulim, da je ogrožena po mojem mnenju demokracija na Švedskem, ker je zmagal na volitvah nek Sven Gunarson, ki je meni blazno antipatičen in bo bojda ukinil neke traparije, ki so pa meni blazno všeč. Poleg tega pa še mimogrede naderem legitimno izvoljenega predsednika Švedske in pohvalim njihovo državno televizijo, ker jim gre tudi Sven Gunarson enako kot meni na živce in ga ne marajo.

So pa Švedi na lastni koži spoznali, zakaj (invazivne) tujerodne rastline niso preveč zaželene in slabo uspevajo v okolju, kjer niso avtohtone. Vse v naravi ima neko skrito logiko in delovati proti tej naravni logiki vodi samo v težave.

V številnih državah prevladujejo po zaporih večinoma priseljenci in tujci. Zakaj? Očitno zato, ker se ti ali ne morejo prilagoditi v novo okolje, ki jim je tuje, ali se zavestno organizirajo v razne organizirane kriminalne združbe, ker se jim zdi, da je to še najlažja pot do enostavnega zaslužka, lahko pa seveda tudi novo okolje do njih ni preveč naklonjeno in namerno poskrbi, da številni pristanejo v zaporih tudi za manjše prestopke. Kako je s tem pri nas, ne vem, bodo pa lahko o tem povedali kaj več strokovnjaki, ki poznajo to področje. Kolikor spremljam črno kroniko, približno vem kakšen bo rezultat te študije.

Verjetno tudi tekom zgodovine niso nastali različni narodi samo zato, da se bodo na koncu vsi pomešali med seboj, kot bi radi nekateri tudi pri nas, ki vidijo v priseljencih samo potencialne nove volivce. To je samo še ena navadna traparija, ki vodi samo v konflikte in nestrpnost.

Slovenec je po moje še najbolj doma v Sloveniji, Hrvat na Hrvaškem in Bosanec v Bosni. Albanec pa povsod, ker imamo radi slaščičarne.

Ena izmed pozitivnih posledic kolesarskih protestov 2020 se mi zdi tudi ta, da so se sedaj nekateri začeli zavedati, kaj pomeni beseda domoljubje in tu seveda ne mislim udeležencev protestov, ki mahajo z jugoslovanskimi zastavami in prepevajo italijanske pesmi. Je pa res, da je lahko od zdravega domoljubja, do nevarnega nacionalizma zelo kratka pot, ki jo nekateri prehodijo v enem samem koraku.

Zato pa je zgodovina in učbeniki zgodovine, da se na napakah lahko uči in se jih ne ponavlja v nedogled.

All welcome? Resno? Kaj ni pametnejše ustvariti tako okolje, kjer bodo lahko uspevale tudi avtohtone rastline? Ne pa da avtohtone rastline zatiraš, na veliko pa uvažaš (invazivne) tujerodne. In to so nekateri naši politiki počeli tako v Jugoslaviji, kot počnejo še vedno sedaj.

Mi je pa ena sodelavka pred dnevi dejala, da po njenem mnenju izgledajo otroci iz rasno mešanih zakonov bistveno lepše, ker niso videti kot kakšni Balkanci. Ena druga sodelavka pa si je šla moža iskat kar v v Maroko, morda zato, da otroci ne bodo izgledali kot Balkanci. Menda pa najlepši otroci nastanejo, če je oče iz Karibov, mama pa Japonka.

Bogi Karibski moški, saj je Japonk precej več.

Preberi še:
Izumiranje slovenskega naroda
Pot v pogubo
Praktični problemi delitve naroda

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: