Olika je moja odlika

Ko prebiram razne komentarje na spletu in debate po spletnih forumih sem dobil občutek, da so mnogi pri nas zelo nestrpni, celo sovražni do tistih, ki jih dojemajo kot politične nasprotnike, pri čemer prevladujejo podobna čustva, kot pri ekstremnih športnih navijačih. Žaljivke letijo na vse konce. Svečkarji, Jajo, Prištinski dohtar, Princ TemeTM…Včasih kdo v eter vrže popolno laž ali čisto izmišljotino in to potem oživljajo še v nedogled. Tudi ko se že ve, da gre za navadno laž ali izmišljotino, ta ne umre, ampak živi veselo dalje. Nekaterim se zdi, da so politiki tam samo zato, da jih lahko javno žalijo in sramotijo, pri čemer so dovoljena vsa sredstva, ker so javne osebe. Včasih celo politiki sami to vzpodbujajo in pri tem aktivno sodelujejo, kar je pa sploh neumnost in streljanje v lastno koleno s pnevmatskim zabijalnikom za žeblje.

Ko sem nekje omenil, da se mi zdi, da so pristaši levice bolj nagnjeni k žaljenju političnih nasprotnikov in da je druga stran bolj olikana, sem dobil nazaj odgovor:

Če bi bil premier vlade malce bolj kulturen, bolj povezljiv med ljudstvom, bi bilo vse ok. Ampak ne, on zanalašč povzroča nemire, in narod medsebojno skrega. Ko je bil prej na oblasti, je narod zmerjal z Zombiji, sedaj s komunisti in levičarji? Prej je bil kriv Kučan, sedaj Šarec, in nikakor ničesar konstruktivnega. vedno le kreg kreg kreg in nič produktivnega. Kot je Šarec rekel, za twitanje ima preveč časa. Roko na srce, njegovi twiti niso nikakor ustrezni funkciji ki jo izvaja.

Potem sem mu jaz odgovoril, da olikanost nikdar ne more biti pogojena z obnašanjem drugih. To je tvoja lastnost in ne od drugih.

Nakar mi na to nekdo drug odgovori preprosto z Ne klobasaj.

Na to pa nisem našel primernega odgovora. Če ne gre, pač ne gre. Morda kdaj drugič.

Če bi vsi spuščali naše standarde olike vsakič, ko opazimo, da je šel nekdo okrog nas še nižje, potem smo čez čas vsi čisto na dnu. Tu se pač ne sme ozirati na druge. Vzdrževati moraš svoj nivo olike in se ne pustiti provocirati. Vemo pa, da je mnogo lažje spuščanje, kot pa plezanje navzgor.

Potem nekdo da povezavo na nek twitter profil ObjaveIzKleti, s katero verjetno želi demantirati mojo tezo, da so pristaši desnice bolj olikani.

vir: ObjaveIzKleti

Na to mu jaz odgovorim, da na vsaki strani najdeš tudi tiste, ki blodijo po dolini senc in teme. Se pa nima smisla s tem preveč obremenjevati. Pač ignoriraš. Če gre za kazniva dejanja pa je to potem posel za policijo, ne pa da se poskuša na lastno pest žveplo z žveplom nevtralizirati. To pomeni vedno samo še več žvepla na kupu in še večji smrad, ki draži nosnice.

Sem si pa za ime tega zapisa izposodil ime projekta šolskega centra Novo mesto. Upam, da njihovi dijaki, ko odrastejo, ne končajo na kakšnem spletnem forumu ali kot komentatorji pod “novicami” na 24ur.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: