Blejski lutki

Ne vem, če sta ti dve Blejski lutki znani tako kot Blejska kremšnita med azijskimi turisti, sem se ju pa ustrašil, ko sem ju zagledal v eni izmed izložb na Bledu. Morda bi lahko posneli kakšno srhljivko s tema dvema lutkama v glavni vlogi namenjeno izključno azijskemu trgu? Nekakšno našo verzijo filma Annabelle. Tudi uporaba dežnika namesto klasične motorne žage se mi zdi dobra izbira. Se ne spomnim, da bi že kdo dežnik uporabil v srhljivkah? Noži, motorne žage, sekire, to ja, dežnika se pa ne spomnim. Celo v filmih iz franšize Žaga (Saw), kjer so že uporabili vse mogoče, nisem zasledil dežnika.

foto: Dr. Onyx

Kvalitetno narejena srhljivka bi morda lahko odgnala trume azijskih turistov iz Bleda, tako da bi bil Bled lahko spet naš. Epidemije novega koronavirusa bo verjetno enkrat konec in potem se bojim, da bo na Bledu spet vse po starem. Armada tujih turistov, ki je prišla naredit selfija z Blejskim otokom v ozadju ter armada domačinov, ki jim želijo pobrati čim več denarja.

Sladoled za 2,30 evra po kepici, ki ni prav nič boljši od kateregakoli drugega sladoleda zelo povprečnega okusa, se mi zdi pa čisto navadna kraja. Ampak to je verjetno značilnost vseh takih turist trap destinacij po svetu. Približno toliko stane namreč kepica sladoleda tudi v Parizu.

Je pa ob vsem tem zanimivo, da kljub upadu tujih turistov cene niso spustili niti za cent. Nikjer, ne samo na Bledu! Ponekod so celo cene še dvignili, da na tak način ublažijo izpad prihodkov od tujih turistov. Na račun domačega gosta seveda. Kot uradni razlog za podražitve pa so običajno navedena razkužila in dodatno delo z razkuževanjem miz, kar pa redko kje zares počnejo.

Če ne drugje, se na Bledu zaveš, kako zelo draga je dejansko postala Slovenija. Bo pa za kraje, kot je Bled, ta epidemija hud udarec, saj so bili do sedaj navajeni, da so tuji turisti kar prihajali in prihajali in prihajali. Ne glede na cene.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: