Neformalni sponzor

Trenutno imam samo enega, recimo temo neformalnega sponzorja in sicer proizvajalca čevljev Cat.

Neformalni sponzorski odnos je tak, da jaz lahko v običajnih trgovinah kupujem njihove čevlje na razprodajah z do 30% popusta, te čevlje pa potem lahko nosim toliko časa, dokler niso za v smeti ali pa me začnejo sodelavke prijateljsko opominjati (lahko bi napisal tudi zajebavati), da so čevlji ponošeni. Ko se to zgodi, običajno res so in je čas za nakup novih. Pripombe, da taki ponošeni moji čevlji ne sodijo k elegantni črni obleki pa ne jemljem resno, saj če želiš postavljati nove trende, moraš delovati izven obstoječih okvirjev in trenutno postavljenih modnih smernic. Poleg tega pa nimam pet čevljev (dva para in enega, ki je nepojasnjeno izgubil par), da bi lahko kar kombiniral, kateri čevelj h kateri obleki.

Že precej časa kupujem vsakih par let povsem enak model, tako da se komu morda celo zdi, da iste čevlje nosim desetletje, kar seveda nikakor ne drži. Lahko pa se zgodi, da bo šel ta čevelj enkrat iz proizvodnje, samo potem se bom moral pa navaditi na nek nov model. Oziroma dokler se ga še da kupiti, lahko naredim nekoliko večjo zalogo. Tu vidim tudi možnost za nadgradnjo mojega neformalnega sponzorskega odnosa s firmo Caterpillar oziroma Cat.

vir: Cat

Pred tem sem kupoval čevlje raznih blagovnih znamk cenovnega ranga 30€ in za veliko od teh se je izkazalo, da jih lahko nosiš par mesecev, potem pa ali razpade podplat, ali se kaj drugega raztrga, skratka, so za v smeti. Cat čevlji s 30 % popusta te pa stanejo okrog 60 € ali še nekoliko več in jih lahko nosiš par let, dokler niso ponošeni. Se mi še ni zgodilo, da bi razpadel Cat čevelj. Nenazadnje firma, ki izdeluje med drugim tudi bagerje in ostalo težko mehanizacijo, verjetno zna narediti tudi kvaliteten čevelj! Je pa res, da gre kakor razumem pri čevljih za licenčno proizvodnjo, ampak kljub vsemu verjetno firma Caterpillar bdi nad kvaliteto izdelkov.

Moj zadnji Cat čevelj izgleda pa nekako takole in se po moji oceni poda k jeans hlačam. Tako imam sedaj en nov Cat čevelj in dva ponošena. Plus še eden, ki ga uporabljam samo za delo na vrtu in je že marsikaj prestal. Ta ob prvi priliki roma v črno kanto za smeti in na komunalno deponijo.

vir: Cat

Sem pa pri zadnjem čevlju opazil zanimiv moto v škatli:

BIG THINKERS?

Ja, to pa res! Jaz konkretno na veliko razmišljam o tem, ali je ta neformalna sponzorska pogodba sploh ugodna zame? Se mi zdi da ne…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: