Seks kar tako

Kot sam opažam, ko poslušam in berem po spletu, je v teh časih med moškimi in ženskami popularen seks kar tako, seks brez kakršnihkoli obveznosti, odgovornosti, ciljev ali čustev. Zgolj zadovoljevanje osnovnih človekovih potreb. Jesti, spati in seksati. Verjetno v obratnem vrstnem redu. Torej čisto nasprotje od verza Jaz ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce (Sidharta – Na Soncu).

Ker jaz ne verjamem v srce, me zanima samo telo.

Kot sem v enem zapisu že napisal, je življenje poleg vsega ostalega očitno tudi precej kompleksna miselna igra, ki ima svoja pravila in se na naše poteze odziva, rezultat pa je za igralca lahko bolj ali manj ugoden. Torej nima smisla v življenju početi kar nekaj, ampak moraš vedeti točno kaj počneš in zakaj to počneš.

Eden glavnih ciljev te igre, morda pa celo glavni cilj za večino igralcev je kot vse kaže najti pravo ljubezen, torej nekoga, za katerega se ti potem zdi, da je bil ustvarjen zate in je tvoj idealni par. V idealnem primeru se najdeta skupaj duši dvojčici, kjer gre pa potem za popolno ujemanje. Ampak ker gre za igro, to ni enostavno in v to se lahko prepričamo, če se samo ozremo okoli sebe. Kot sam opažam, danes zelo malo parov zdrži prav dolgo skupaj in očitno so se našli skupaj taki, ki skupaj ne sodijo oziroma je ujemanje prešibko, da bi se lahko taka zveza obdržala. Po kakšnem ključu so se našli skupaj, ne vem. Pri nekaterih je šlo verjetno samo za strast in je od začetnega ognja hitro ostala samo še žerjavica, ali še to ne. Nekateri so se našli tako, da so gledali, ali imajo skupna zanimanja in hobije. Nekateri so se našli tako, da so gledali, kaj kdo poseduje in kakšen avto vozi. Nekateri so si bili na prvi pogled simpatični, pa so kasneje ugotovili, da je človek, ki jim je bil na začetku simpatičen, sedaj antipatičen, ker ima lastnosti, ki jih preveč motijo. Nekateri taki pa celo ostanejo dlje časa skupaj kot nekakšni “poslovni partnerji“, sploh če so vmes še otroci.

Seks je v tej igri prvenstveno seveda namenjen reprodukciji, torej nadaljevanju človeške vrste. Je pa seveda seks lahko namenjen tudi užitku dveh, ki sta se odločila, da sta za skupaj in je potem to tudi del njunega medsebojnega odnosa. Za marsikoga zelo pomemben del.

Ampak seks dela tudi dojenčke in obstaja velika razlika, ali ti odraščajo v ljubečem okolju, kjer sta se našla dva, ki zares sodita skupaj v tej igri in bodo taki otroci zrasli v zrele osebnosti, ki bodo razumeli vsaj na podzavestnem nivoju, kaj je glavni cilj te igre in bodo znali tudi sami ljubiti in bodo ljubljeni, ali pa bodo živčne razvaline, ki bodo vzorce, ki so jih videli pri svojih starših, prenesli naprej na svoje otroke. To pa je ogromna in za marsikoga v tej igri bistveno bolj usodna razlika, kot si mislimo. Nasprotje od ljubezni pa je sovraštvo in če bi šli to igro malo bolje analizirati, bi verjetno ugotovili, da so najbolj problematični ravno tisti, ki ali sploh ne znajo ljubiti ali pa niso dosegli glavnega cilja te igre in počno neumnosti, namesto da bi se potrudili in počeli potem kaj lepega z nekom, ki je bil ustvarjen za njih.

Seks kar tako pa je v tej igri taktično gledano neumnost, saj te samo oddaljuje od glavnega cilja, poleg tega pa ponavadi s seboj prinaša cel kup raznih težav in zapletov. Skratka seks kar tako je past, v katero se jih veliko ujame. Ujame zato, ker zadovoljujejo samo svoje osnovne človeške potrebe.

Kdor misli, da na tak način vadi za tisto pravo, pa je največji bedak v sobi, saj zelo verjetno nikdar na tak način ne bo prišel do tistega pravega.

Pri seksu kar tako gre dostikrat tudi za navadno sprenevedanje.

Po moje ni prav veliko moških, ki ženski, ki so jo izbrali za seks kar tako, direktno povedo, kaj zares mislijo in želijo. Namreč če to direktno povedo, se možnost, da to dobijo, bistveno zmanjša. Seveda obstajajo tudi ženske, ki jim to paše, samo te so po moje v manjšini in take ni prav lahko najti, razen v kakšnih swingerskih klubih. Če ne povedo direktno, kaj želijo, pa gre potem takoj za sprenevedanje, saj moški ni iskren, kaj zares želi. Pa tudi če moški prizna, kaj zares želi, tega precej žensk po moje ne jemlje resno, saj si mislijo, da ni zares tako in da ko jo bo bolje spoznal med rjuhami in mu bo pokazala vse svoje adute, ne bo več samo seks kar tako, ampak bo dobila nekoga, ki jo bo imel rad, jo bo dolgo v noč božal, objemal, poljubljal in mu bo pomenila vse na tem svetu. Ampak potem se izkaže, da gre vendarle samo za seks kar tako, ki se konča hitro, morda za sabo še pobriše in odide. Ostane pa samo še eno razočaranje več.

Večina ljudi je poleg vsega ostalega tudi čustvenih bitji in taka dejanja lahko povzročijo hude duševne brazde in bolečino. Torej to ni potem samo seks kar tako in to ni isto, kot če nekomu pokažeš sredinca, ker v avtu prepočasi speljuje na semaforju. Seks je v medčloveških odnosih zelo pomemben in lahko tudi zelo nevaren dejavnik, če se ga zlorablja oziroma uporablja napačno.

Ampak osnovni problem pa je v tem, da kot kaže večina sploh ne ve, da se nahaja v igri, ki ima pravila in cilj. In če želiš v igri priti do kolikor toliko ugodnega rezultata zate, moraš kot rečeno vedeti, kaj počneš in zakaj sploh to počneš. Seks je že ena izmed takih reči v tej igri, kjer moraš dobro vedeti kaj počneš in zakaj. Seks nikakor ni mišljen kot neka hitra prehrana in samo zadovoljevanje osnovnih človekovih potreb.

Pa bom vse skupaj ponazoril še na primeru, ki bo upam fantkom bolj razumljiv.

Film Top Gun 2 prihaja v kine šele naslednje leto zaradi epidemije novega koronavirusa, zato se postavimo v vlogo mornariškega pilota iz prvega dela, ki upravlja večnamenskega, dvosedežnega lovca F14 – Tomcat, elegantnega lepotca med vojaškimi letali, začetnika četrte generacije. Ta lovec smo v tej domišljijski vlogi mi. Je pa res, da ga je mornarica ZDA že leta 2006 umaknila iz aktivne uporabe, v Top Gun 2 pa menda nastopa večnamensko letalo vrste F/A-18 Super Hornet.

vir: aircraft wiki

Seks je v tej domišljijski vlogi izstrelitev radarsko vodene rakete AIM-54 PHOENIX, ki stane več sto tisoč USD. Take rakete mornariški piloti ne izstrelijo kar tako, za zabavo, na jadralna ali celo potniška letala. Tudi ne izstrelijo teh raket samo zato, da se nekaj pobliska ali da zadovoljijo svojo potrebo po streljanju raket. Odločitev, da pilot tako raketo izstreli, je zahtevna, saj takih raket nimaš prav veliko pod trupom, raketa je draga, če storiš napako, pa lahko sestreliš tudi kaj takega, kar nisi hotel. V najslabšem primeru celo koga iz tvoje formacije. Pred izstrelitvijo pilot preveri več reči, med drugim tudi to, ali je taka raketa sploh primerna za to tarčo in ali se da uporabiti kaj drugega. Če je identifikacija tarče pozitivna in je tako močno in drago orožje primerno za razdaljo in vrsto tarče, potem pilot raketo izstreli in ta po izstrelitvi samodejno zasleduje tarčo. Če se tarča učinkovito ne brani, kar pa je pri takem radarsko vodenem orožju težko, sploh če letalo nima stealth tehnologije, je zadetek zanesljiv. Pod trupom F14 – Tomcata pa ena raketa manj.

Kaj hočem v bistvu povedat?

To, da seks v tej igri uporabiš takrat, ko se ti zdi, da si našel glavni cilj, pravo ljubezen, torej čim bolj idealnega partnerja in ti občutki pravijo, da je to to. Torej gorijo same zelene lučke. Če so zraven še kakšni posebni učinki, kot so iskrice, nenavadna naključja ali občutek tesne povezanosti, toliko bolje, saj ti s tem igra potrjuje, da si uspel. In če gre vse po sreči, se še ena zgodba odvije kot v pravljicah.

Če pa igra ugotovi, da se ne znaš igrati, te pa potem pusti pri miru, da se igraš po svoje. Če bo belo, ne bo črno, če bo črno, pa bo lahko z nekaj bele sivo.

Ob vsem tem razmišljanju pa sem se spomnil na rek – ne počni neumnosti po nepotrebnem. Kdaj točno pa je potreba po počenjanju neumnosti?

In kaj je ena najbolj pomembnih lastnosti mornariških pilotov?

Disciplina!

Kot pilot upravljaš več deset milijonov vredno letalo in davkoplačevalci si ne želijo, da ga raztreščiš pri pristajanju na letalonosilki, ker si se ga med letom od dolgčasa napil. Nihče si ne želi, da pomotoma sestreliš potniško letalo, ker to je slabo za podobo mornarice v javnosti. Prav tako si nihče ne želi, da za zabavo streljaš rakete vrste AIM-54, ker to je za poznavalce samo zelo drago čudaštvo. Za zabavo piloti mečejo pikado v gostilni ali se z motorjem peljejo proti sončnemu zahodu. Prav tako na nebu ponavadi nisi sam in si del večje formacije bojnih letal. Nihče si ne želi ob sebi imeti idiote, na katere se ne moreš zanesti, ki ne poznajo letala, radarskega sistema in oborožitve, s katero razpolagajo ali pa precenijo svoje sposobnosti in padejo v nezavest zaradi prevelike G obremenitve. Še manj si kdo želi, da te sestreli pomotoma pilot iz tvoje formacije. Zato je disciplina ključna lastnost mornariških pilotov.

Kdo se bo morda vprašal, od kje jaz vse to vem? Veliko berem in ne seksam kar tako. Zato še ostalim ne privoščim tega. Jim pa privoščim, da najdejo ljubezen svojega življenja. O, to pa jim privoščim!

Pa čim več uspešnih izstrelitev, ki bodo zadele tiste prave tarče, ne kar neke naključne tarče, ki so se slučajno znašle na radarju.

Radar Raytheon AN/AWG-9 na večnamenskem lovcu F14-Tomcat je (bil) sposoben hkrati spremljati do 24 tarč v zraku in proti 6 od njih voditi izstreljene radarsko vodene rakete. Ampak to ni bila poanta mojega izvajanja! Spremljanj preveč tarč ali celo več hkrati izstreljenih radarsko vodenih raket tudi ni dobra ideja. Vsaj kar se tiče poante mojega izvajanja. Ko je tarča enkrat izbrana, je po moje bolj modro način delovanja radarja preklopiti v STT (Single Target Track) oziroma fokus na eno samo tarčo. Mora pa znati mornariški pilot pravilno uporabljati in interpretirati vso senzoriko, ki jo ima vgrajeno na svojem letalu. To bi pa lahko bila tudi ena od poant. In občutki. Zelo so važni občutki. Ampak te ima pa serijsko vgrajene pilot, ne njegovo letalo.

vir: Raytheon (na sliki radar APG-73 iz letal F/A-18)

Občutek, biti zaljubljen, je pa tudi nekaj posebnega in dober znak…

Sem pa naredil precej reklame za mornariške pilote, pri nas pa nimamo ene same letalonosilke, kaj šele večnamenskega lovca, kot je bil F14 – Tomcat. Mi je pa neverjetno to, da mornariški piloti, poleg vseh užitkov, ki jim jih nudi mornarica, prejemajo še plačo.

Kdor želi to igro igrati tako, kot je zamišljena, mora seveda imeti zaupanje, da je igra do igralca dobra in da mu do cilja tudi sama pomaga, če se seveda drži osnovnih pravil oziroma zapovedi in ne počne prevelikih neumnosti. Očitno ima igra tudi več nivojev in na težjih stopnjah so izzivi večji, nastopijo razne dileme in težke odločitve. Je pa to področje še precej neraziskano, tako da je tu še veliko priložnosti tudi za kakšne študije in še kakšen doktorat.

Kar je Bog združil, naj človek ne loči pa tako včasih v tej igri celo dobi smisel, saj gre morda res lahko za Divine intervention.

Preberi še:
Iskrice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s