Nov autoradio

Zadnjič se mi je na poti iz primorske pokvaril autoradio. Pokvaril tako, da ga nisem mogel več ugasniti.

Gre za nek starejši model, ki je imel snemljivo prednjo ploščo, da bi bil tako manj privlačen za tatove, ker lahko to ploščo snameš, ko greš iz avta (tega seveda zares nisem nikdar počel in tudi nihče ni autoradia ukradel). In tudi če sem to ploščo snel, je autoradio še naprej igral. Bizarna situacija. Nesmrten autoradio. Kako sem to situacijo rešil, raje ne razlagam. Manjkalo je pa samo malo, da nisem šel rezat električnih kablov.

In sedaj sem si umislil nov autoradio.

Nekateri se mi smejejo, zakaj jaz temi pravim autoradio, če je pa navaden zvočnik. Nič ni navaden zvočnik! Ko je v avtu, je to pač autoradio, ker opravlja funkcijo autoradia. Prek blutootha povežem na zvočnik telefon in potem predvaja glasbo (play list), ki je najbolj primerna za posamezno vožnjo (zaenkrat uporabljam za predvajanje Pulsar Music Player). Če se grem preganjat po primorski avtocesti z Audiji in BMW-ji (v tem sicer zaradi slabega avta nisem konkurenčen), ki so bili karambolirani uvoženi iz Nemčije in tu servisirani (tudi glede avtov postajamo nekakšen junkyard), naložim na telefon nekaj bolj dinamičnega, za vijuganje po lokalnih cestah nekaj bolj umirjenega. No, res pa je, da radia pa ne poslušam več. Pa bi lahko, saj telefon zna tudi to, ampak ko imaš enkrat glasbo po lastnem izboru jaz na radio niti ne pomislim več. Denis Avdić in Miha Deželak. Kdo?

Sedaj moram samo še izumiti nek sistem za čim lažjo montažo zvočnika v avto in sicer tako, da se ga lahko potem enostavno tudi vzame ven. Tak zvočnik je namreč večnamenski, saj ga lahko imaš v kuhinji ko kuhaš, v kopalnici, ko si puliš obrvi ali celo kje na supu (tudi to sem že videl!), da preplašiš vse okrog sebe. In z malo domišljije se ga da uporabiti še za kakšno malenkost.

Ker JBL dela te zvočnike v različnih velikostih, pa je prednost takšnega autoradia tudi v tem, da lahko poljubno izbereš velikost in s tem največjo izhodno moč. Od precej skromnega, kot je moj, do dnevov grmenja, kjer bodo čez čas, ob polni jakosti, potniki v avtu zanesljivo oglušeli.

vir: JBL

Se je pa že takoj po začetni uporabi pri tem novem autoradiu pojavila prva slabost in sicer moraš vedno misliti na to, da ga vzameš s seboj v avto, ker je prenosen in ga seveda nima smisla imeti ves čas v avtu. Ampak sčasoma se bom upam tudi na to navadil.

Ko začnem jaz razmišljati, me včasih postane kar strah, kaj bo moja naslednja ideja. Večinoma so moje ideje povezane potem nekako s stroški.

Torej, ko mi enkrat zmanjka idej, takrat varčujem.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: