Še malo jeseni

Tokrat sem šel peš 20 km po gozdnih poteh do skrajnih meja moje občine. Ko sem prišel do table, ki označuje konec občine, me je neka nevidna sila zaustavila. Pa ni bilo nikakršne mehanske ovire! Ni bilo bodeče žice, električnega pastirja ali pleksi stekla. Preprosto nisem mogel več naprej. Očitno so kupili in montirali neko eksperimentalno tehnologijo Izraelske vojske, ki je presenetljivo učinkovita in deluje na mentalnem nivoju. Upam pa, da ne pušča kakšnih trajnih posledic na možganih. Sedaj smo dejansko ujeti v svoje občine in ni več izhoda. Kdor ima vse fuck friende v drugih občinah, bo postal malo živčen. Je pa to tudi dobra šola. Vsaj enega fuck frienda moraš imeti v lastni občini za primer razglasitve epidemije in karantene.

Mislim da se mi meša…

Se pa čedalje bolj navdušujem nad električnimi gorskimi kolesi. Prednost kolesarjenja po gorskih poteh vidim zlasti v tem, da si na svežem in čistem zraku, ni se ti potrebno bati avtomobilov, kdaj te bo kdo zadel, v gozdu je mir in tišina. In gozd lepo diši. S kolesom lahko tudi bistveno lažje ubežiš medvedu, zlasti navzdol po hribu. Se pa ne navdušujem preveč nad downhill kolesarstvom. Ko sem videl, kako je izgledal nek bivši pravosodni minister, ko je grdo padel pri nepremišljenem spustu s kolesom, me je minilo kakršnokoli veselje do divje vožnje navzdol po brezpotjih. Če se greš kaj takega, je pametno prej narediti par dobrih, kvalitetnih posnetkov obraza, da lahko obujaš spomine, kako si izgledal, preden so ti morali z žicami naravnati čeljust. Pri takem padcu ti tudi čelada kaj dosti ne pomaga.

Wrong turn
Bljak! Sigurno neužitno.
vse foto: Dr. Onyx

Se pa še vedno ne strinjam s tako neživljenjsko omejitvijo gibanja na občine tudi za rekreativne namene! Ne razumem koga točno bi lahko ogrožal, če kolesarim ali pa hodim po gozdu čez tri občine? Državi bi moralo biti v interesu, da se ljudje gibljejo in tudi na tak način skrbijo za svoje zdravje, saj se tako še najbolj razbremeni zdravstveni sistem.

Prejšnje dni mi je aplikacija na mobilnem telefonu #OstaniZdrav praktično vsak dan javila, da sem bil v stiku s 4 do 7 okuženimi! Danes razen enega jelena, pa še to ni bil bližnji stik, ker me je prej zavohal, nisem srečal nikogar. To bi se moralo nekje poznati tudi v aplikaciji #OstaniZdrav. V naslednjih dneh pričakujem nič novih stikov z okuženimi prek bluetootha.

Jaz sem sicer zaprt v občino, ki je po površini 6 krat manjša od mestne občine Ljubljana in ima 64 krat manj prebivalcev. V čim konkretno je povezava med širjenjem novega koronavirusa in administrativnimi mejami občin, mi pa ne bo nikdar jasno.

Me pa že vnaprej skrbi, kaj bo letos s smučanjem? V moji občini ni smučišč. Nimamo niti urejenih prog za smučarski tek ali drsališča. Kar se tiče zimskih športov lahko v moji občini delamo samo snežake. Če bo sneg, seveda.

Če prebivalci elitnih Ljubljanskih spalnih naselji za 4.000,00 € na m2 ne vedo, kaj je to na slikah – temu se reče gozd. V gozdu rastejo drevesa in v gozdu ni veliko ljudi. So pa v gozdu živali. Srne, jeleni, medvedi, lisice, divji prašiči. Te se ljudi zelo bojijo, ker nekateri zlobni ljudje tudi streljajo na njih! V gozdu je lepo, ker je mir in tišina. Povsem drugače kot v elitnih Ljubljanskih spalnih naselji za 4.000,00 € na m2. Je pa m2 gozda poceni. Dobiš ga že za 0,5 € za m2.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: