Molitev

Vsak večer molim. To se marsikomu zdi čudaško, da človek v teh časih še vedno vsak večer moli. Vsak večer molim, da mi Bog ne vzame smisla za humor. Samo to. Ne molim za ženske, denar ali hitre avtomobile. Samo da mi ne vzame smisla za humor. Ali pa če lahko še nekaj malega doda k obstoječemu repertoarju. Ampak nič ne silim, bog ne daj! Če bo sam tako hotel. Nočem, da se Bog počuti, kot da je pod pritiskom ali da jaz od njega karkoli zahtevam. Samo ponižno prosim. Najbolj važno od vsega je, da mi ostane vsaj to, kar mi je že dal. Bog pravi, da sem skromen. Ampak meni se zdi, da če imaš smisel za humor, imaš že zelo veliko. Življenja brez humorja si ne predstavljam. Se temu lahko potem sploh še reče življenje ali je to samo gola eksistenca?

Mislim da so baldrijanove kapljice včeraj prijele. Počutim se pomirjen. Sem jih moral pa iskat v drugo občino, ker jih v naši lekarni niso imeli. Pozabil sem izpolniti obrazec, zakaj bom prestopil mejo moje občine. Samo me niso ujeli. Tokrat sem imel srečo.

Najraje bi objel vsakega, ki ga srečam. To je kot kaže stranski učinek baldrijanovih kapljic. Samo ne smem objemati vsakega, ki ga srečam, ker premier pravi, da moramo ohranjati socialno distanco. To je ta isti premier, ki je predčasno čestital poražencu za zmago na ameriških volitvah. Te poteze nisem razumel, ampak to samo pomeni, da ne premorem toliko modrosti, kot naš premier. Se mi pa zdi prav, da upoštevamo navodila premiera, ker le tako lahko #OstanemoZdravi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: