Inteligentna prometna signalizacija

Tole se nanaša na moje 3 kazenske točke, ki sem jih dobil za prehitro vožnjo v coni 30 km/h. Se mi zdi fino, ko lahko prekrškar deli lekcijo tistim, ki postavljajo te inteligentne pasti za šoferje. V tujini postavljajo inteligentno prometno signalizacijo, pri nas pa inteligentne pasti.

Tale primer cone 40 km/h je iz Izole. Tudi ta prometni znak je po moje zaraščen in postavljen tako, da ga voznik zelo težko opazi.

Pa problem tega znaka po mojem mnenju ni samo ta, da je zaraščen in se ga ne opazi. Glede na pregledno cesto s pločnikom se mi postavlja vprašanje, zakaj mora biti tu še neka dodatna omejitev hitrosti in ni dovolj standardna omejitev za naselja pri nas? Če je tole kriterij za cono 40 km/h, potem bi morala biti večina pravih strnjenih naselji cona 10 km/h.

Ko mi bodo dovolili, da zapustim svojo občino, pa bom še na parih primerih pokazal, kako se takih prometnih znakov ne postavlja, saj jih vozniki zelo težko opazijo. V vseh teh primerih se mi zdi, da postavljavcem teh prometnih znakov ni bila v prvem planu prometna varnost, ampak prej kaj drugega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: