Neznanska smola

Ko opazujem, kakšno neverjetno smolo imam pri trgovanju na kripto marketu, se mi čedalje bolj dozdeva, da sem verjetno v prejšnjem življenju povozil do smrti kakšnega otroka. Druge logične razlage zaenkrat nimam. Boli pa, ko opazuješ, kako drugi obogatijo praktično čez noč in to brez dela, kar največ šteje, sam pa denar izgubljaš, ker si ga zaupal čisto navadnim lopovom v kravatah in lepih oblekah, ki na skrivaj tiskajo denar.

Včasih so obljubljali, da bo na blockchainu v kratkem tako toaletni papir, kot tudi koleraba in krompir, torej vsa ozimnica. Zgodilo se ni pa praktično nič, razen da so na blockchainu sedaj še Goldman Sachs in JP Morgan Chase. To verjetno pa pomeni samo to, da so velike težave blizu.

Sem pa zadnjič nekje na spletu prebral, da je nekdo sinu slavnostno odprl prvo kripto denarnico in kupil prvi bitcoin oziroma bolj verjetno prvega satošija. To očitno sedaj postaja nekakšen družinski praznik, kjer se zbere cela družina, se skupaj poveselijo in kaj dobrega pojedo in popijejo. Torej nekako tako, kot so bili včasih prazniki bar mitzvah in pri nas birma ali sveto obhajilo. Komentarja v smislu kdo je koga tu zamenjal za kaj se bom pa raje vzdržal.

Zame je bitcoin in celotni kripto market samo ena velika, globalna lekcija iz področja sedmih smrtnih grehov. Nekakšen drugi del filma Se7en, katerega produkcijski stroški presegajo tisoč milijard USD in še naraščajo. Pokriva pa skoraj vse smrtne grehe. Pohlep, zavist, lenobo in ko se bo vse skupaj zrušilo za konec še jezo. Ima pa očitno zamisel, ki temelji na greater fool ideji, presenetljivo velik potencial, ker očitno zelo dolgo ne zmanjka pogonskega goriva.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: