Cerknica – drugi poskus

Zadnjič mi z električnim gorskim kolesom ni uspelo priti do Cerknice, ker se je izkazalo že na začetku, da baterija ni bila polna. V drugem poskusu pa je misija Cerknica uspela s polno baterijo brez zapletov. Cilj je bil dosežen natančno ob 10:43:20 po lokalnem času (GMT+1). Vreme na cilju je bilo oblačno, temperatura 10 stopinj nad relativno ničlo in 283,15 stopinj nad absolutno ničlo. Pihal je zmeren veter jugo zahodne smeri. Zračni tlak 1024,7 hPa na nadmorski višini 559 metrov. Težni pospešek +9,8 m/s2. Razdalja do najbližje zvezde 149.600.000 km. Ocenjeno število prebivalcev na cilju 4350. Razpoloženje turobno. Verjetno zaradi vremena in zgodnje ure.

The Eagle has Landed. All around a sea of tranquility. Mission status control: System status – Healthy. Mission accomplished.

Statistika na Garminu pravi skupaj v obe smeri 28,8 km, 1:56:54 potreben čas, 20,5 km/h povprečna hitrost in 1090 m višinske razlike. 400 Wh bateriji sta ostali na koncu poti še tri črtice od desetih, torej še vedno zeleno območje. Rdeče se vklopi, ko ostanete samo še dve črtici. Torej ta baterija dejansko omogoča tudi vzpon nad 1000 m, kar je pa tudi mene presenetilo. Se res da še višje z enim samim polnjenjem? Mogoče bi šlo 1300 metrov?

So pa to zanimivi, na trenutek celo pravljični kraji. Že ime je zabavno – Menešija – Dežela tisočerih zvezdic. En kraj se imenuje Selšček in vsi imajo na hiškah zabavne hišne številke. Pri Zgončkovih je ena takih. V tej hiški je manjši muzej, ki prikazuje, kako so živeli včasih, ko še ni bilo pohištva iz Ikeje in Mömaxa ter so na stenah visele nabožne slike.

vse foto: Dr. Onyx

Ta zadnja slika z lojtro do vrat pa zmaga. Če zjutraj nisi pazljiv in pozabiš, da imaš na vhodu lojtro, lahko celo padeš par metrov v globino. Ampak dobro, verjetno bo nekoč tu stal prizidek in bodo ta vrata zazidana.

Medveda pa tudi tokrat nisem srečal. Menda ni dobro imeti opravka z medvedom, ki ni spal v enem kosu več mesecev, ker je živčen in neprespan. Vse jasno.

One Response to “Cerknica – drugi poskus”

  1. Waldo Lalić Says:

    Našao sam adresu. Super. 👍

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: