Okupacija Kranja v nekaj slikah

Kam pripelje povsem neodgovorno obnašanje nekega naroda in predvsem povsem neodgovorno obnašanje izbranih politikov tega naroda, se najlepše vidi na primeru Kranja. Na primeru Prešernovega mesta.

Kaj vse je šlo narobe, da so Kranj dobesedno okupirali Albanci s Kosova in Makedonije ter morda še kje, ne vem. Samo bližina letališča verjetno ni edini razlog. Ampak dejstvo je, da se v Kranju danes počutiš kot bi hodil kje po Prištini in ne po nekoč slovenskem mestu. Glavni pogovorni jezik v Kranju je praktično že albanščina. Večina mladine, ki se sprehaja po ulicah Kranja, je albanske narodnosti. Ne razumem, kako to, da nihče ni zagnal alarma, ko so videli, kaj se dogaja? Gre tu morda za organizirano združbo ali celo insider job, kjer je nekdo od domačih izdajalcev pobral provizije? Ali je res čisto vsem vseeno za vse? Prav nič ne bom presenečen, če bo čez čas okrog Kranja zrasel visok zid, tako kot so postavili visok zid Izraelci, za zaščito pred invazijo Palestincev. In glavno orožje Palestincev niso puške, ampak visoka nataliteta, česar se Izrael še kako dobro zaveda in zaenkrat uspešno brani. Izrael ima za marsikoga neizprosno politiko do svojih sosed, ampak brez tega v takem sovražnem okolju Izraelci kot narod ne bi imeli nikakršne možnosti preživetja.

Zanimivo bi bilo tudi izvedeti, od kje je prišel denar za takšno okupacijo Kranja? Nenazadnje, če naseliš toliko novih prebivalcev, mora nekdo dati denar za nakup stanovanj in še česa. Tega kot kaže Slovencem nihče ne da. Glede na drage avtomobile, ki se vozijo po Kranju in glede na to, kdo sedi v teh avtomobilih, se mi zdi, da gre tu tudi za umazan denar iz trgovine z narkotiki in podobnimi nezakonitimi aktivnosti oziroma gre tudi za pranje denarja. Ampak za to so drugi, da bodo ta fenomen Kranja podrobneje proučili. Kranj je samo še eno slovensko mesto več, ki praktično že ni več slovensko.

Verjetno z verzom Živé naj vsi naródi, ki hrepené dočakat dan…slovenski pesnik in poet France Prešeren ni mislil, da pridejo vsi Albanci živeti kar v Kranj in da bo Kranj postal nekakšen portal za osvajanje ostalih slovenskih mest in vasi?

Vse foto: Dr. Onyx

Ampak temu malemu narodu je čisto vseeno za vse. Iz okupacije Kranja je nastalo samo nekaj dobrih šal. Kaj pomeni registrska oznaka KR in zakaj je v grbu Kranja orel nam ne bi smelo biti smešno, ker vse te šale so na naš račun! Včeraj je padel Kranj, jutri bo padel Maribor, pojutrišnjem Piran. Ljubljana pa je že dolgo izgubljena. Tako to je bilo v zgodovini in vedno bo. Danes za osvajanje ozemlja sploh ne potrebuješ več orožja in vojske! Povsem dovolj je neizmerna naivnost in domači izdajalci, ki jim je čisto vseeno za vse. Ne bomo pa prvi, ki bodo to spoznali!

Kot sam opažam iz pogovorov in tudi prebiranja zapisov na spletu številnim danes ne pomeni pripadnost narodu čisto nič. Sedaj smo menda vsi “svetovljani”. Kar pa je seveda velika neumnost. To je lahko hitro spoznal vsak, ki je iz takih ali drugačnih razlogov šel v tujino in tam hitro postal nekomu “čefur“. In to so hitro spoznali vsi tisti, ki so na široko odprli meje tujcem, brez da bi se zavedali vseh posledic.

Ko smo na plebiscitu glasovali za samostojni Slovenijo sem pričakoval, da glasujemo zlasti za državo, ki bo predvsem nacionalna država slovenskega naroda, ne pa balkanska greznica, kamor bo prišlo živet pol Balkana. Številne vojne na Balkanu so vedno znova in znova dokazale, da je bratstvo med balkanskimi narodi čista iluzija. Medtem ko se Slovenci delimo na komuniste in domobrance so “bratje” iz Balkana to našo neenotnost spretno izkoristili. Mi pa vse skupaj opazujemo z idiotskim nasmeškom na obrazu.

Kot sem že večkrat zapisal, je izdaja lastnega naroda sramota, ki jo bo lahko pravilno ovrednotila šele zgodovina. Sem zraven pa sodi še ena misel…

Naivnost običajno ni kazniva, je pa moteča!

Ta narod nima nikakršne možnosti preživetja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: