Znamenje – 666

7.4.2021
8.4.2021

Celo dvojni 666. Očitno nameravajo povsem zrušiti finančni sistem. Da lahko držijo obresti na državne obveznice tako nizko, morajo tiskati ogromno denarja! Res ogromno denarja. Samo v enem letu pandemije Covid-19 se je M2 količina denarja v ZDA povečala iz 15,5 bilijona dolarjev na 19,5 bilijona dolarjev. Njihov cilj očitno ni 2% ampak 20% letna stopnja inflacije! Možno, da sedaj po epidemiji Covid-19 sledi še hiperinflacija Hyper-21.

euro M2 količina denarja – vir ECB
M2 količina dolarjev – vir FED

Če sem pravilno izračunal iz teh dveh grafov, ki prikazujeta M2 količino denarja (gotovina in kratkoročni depoziti) v obtoku, se je v zadnjih 5 letih povečala količina evrov za več kot 70%, ameriških dolarjev pa za okrog 65%. Rast BDP v tem času seveda ni bila tako visoka. Za ZDA sem izračunal, da se je BDP od 2016 do 2019 povečal za 9,2%, potem pa v 2020 padel za 3,5%, torej v 5 letih se je količina denarja povečala za 65%, BDP pa je zrasel za samo 5,7%. Tiskajo pa očitno denar oboji približno enako. ECB v Frankfurtu za odtenek še bolj uspešna pri večanju količine denarja kot FED v ZDA. In ob očitkih o brezglavem tiskanju denarja privlečejo na dan Japonsko, češ da je Japonska dokaz, da tiskanje denarja ne vodi v visoko inflacijo. Ampak pozabijo ob tem pa na dokaze, ki dokazujejo ravno nasprotno. In teh je bistveno več.

Centralne banke se igrajo zelo nevarno igro in želijo, da širša javnost čim manj ve in razume, kaj dejansko počnejo. Ampak tega se ne bo dalo skriti. Ko se začne enkrat hiperinflacija, tega ni uspel do sedaj skriti še nihče. Če ljudje ne bodo opazili podivjanih cen, bodo sigurno opazili socialne nemire. Stanovanjska nepremičnina je videti kot dobra investicija samo do takrat, dokler ti jo ne požgejo do tal in hkrati bankrotira še zavarovalnica, ker je pogorela cela soseska. Po mojem mnenju bi morali začeti čim prej kontrolirano spuščati premoženjske balone, ki so nastali v dolgem obdobju poceni denarja. To se mi zdi boljša rešitev kot hiperinflacija in splošna panika ter padec zaupanja v praktično vse svetovne valute. Lahko pa poskusijo tudi s hiperinflacijo. Tega fenomena razvite ekonomije že dolgo niso videle.

#CASH IS TRASH?
#FINANCIAL ARMAGEDDON IMMINENT?

Preberi še:
The Great Fraud of the central banks!

5 komentarjev to “Znamenje – 666”

 1. Waldo Lalić Says:

  The Great reset is coming! Ura! Ura! Ura!

 2. dronyx Says:

  The only question is the number of victims of this The Great Reset.

 3. Waldo Lalić Says:

  They want to shrink population on this planet to 1 billion!

 4. dronyx Says:

  Development is the best way to get rid of the population without bloodshed. People, who make money, forget to make new people and they are looking to new people as expense.

 5. Waldo Lalić Says:

  You are 100% right!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: