Cena bitcoina

Cena bitcoina je sedaj že več kot 50.000 €. Ne na kilogram ali na unčo. Ampak na kaj?

Ravno ko sem jaz tole objavil in čez par ur zopet pogledal na kripto tržnico oziroma bolje rečeno kripto igralnico, vse rdeče. Torej bitcoin je trenutno vreden nekaj manj kot 50.000 €. Ampak še vedno ostane vprašanje – vreden na kaj?

Ne na kilogram ali na unčo.

vir: Marketwatch

Se pa ob tej rdeči barvi lahko veselijo predvsem prodajalci prestižnih športnih avtomobilov najvišjega cenovnega ranga, ker bo prodaja zanesljivo v nekaj dneh močno poskočila. Očitno so si nekateri igralci v kripto igralnici dali izplačati zaslužen dobitek.

Zadnji padec cen kripto valut je menda posledica tudi tega, da je Turška centralna banka prepovedala plačevanje s kripto valutami, pri čemer ni nepomembno dejstvo, da je prav turška lira izgubila na vrednosti v zadnjem času proti ostalim večjim valutam. Niso pa zaenkrat še prepovedali trgovanje s kripto valutami. Je pa po moje vprašanje, kako se bodo odzvale ostale centralne banke, ko bo vrednost njihovih fiat valut naglo požirala inflacija in bo šlo še več fiat denarja tudi v kripto igralnico. Verjetno bodo postali čedalje bolj nervozni. Centralni bankirji postanejo običajno nervozni, ko jim njihove fiat valute razvrednoti inflacija in lahko samo nemočno opazujejo, kako jim pred nosom razpada monetarni sistem. Takrat pa bi lahko bila videti kripto igralnica tudi takole:

vir: Dr. Onyx

#CASH IS TRASH?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: