Plačljive reklame

Sokol, revija za šport in prosti čas, ki jo izdaja Sokolska zveza Slovenije, stane 3 €, kar sicer ni veliko. To revijo sem kupil prvič, sem pa potem presenečen opazil, da sem v bistvu za 3 € kupil same reklame. Torej to, kar ponavadi dobiš kot brezplačno prilogo zraven časopisov ali pa vzameš brezplačno revijo, kot je recimo BTC Vodnik in podobne reklame, stane v tem primeru 3 €.

Sem nekajkrat prelistal revijo in v njej nisem našel niti enega avtorskega članka, torej članka, ki ne bi bil reklama, promocijsko besedilo, nasvet za nakup ali pa predstavitev nekega izdelka, kar lahko vse dobiš v prospektu proizvajalca ali pa na spletu. Je pa res, da so reklame v tem primeru natisnjene na kvalitetnem papirju. Ampak ne dam 3 € za reklame, če te s tem danes bombardirajo brezplačno praktično povsod. Odpreš poštni nabiralnik, ven se vsujejo reklame, prižgeš televizijo, same reklame, odpreš spletno stran, komaj sproti zapiraš reklame, ki se odpirajo v novih oknih, se pelješ z avtom, same reklame ob cesti. Ta revija mora ustvariti profit, tudi če ne prodajo niti enega samega izvoda, ampak gre vse direktno za star papir. Sploh zanimivo je pa to, da izdajanje teh reklam očitno sofinancira še Fundacija za šport Republike Slovenije!

Jaz sicer razumem, da na tako majhnem trgu potrebuješ reklame, da se tako revijo sploh splača natisniti, ampak da se nihče ne potrudi niti toliko, da napiše par avtorskih člankov, je pa pod nivojem. Seveda pa dopuščam tudi možnost, da sem kakšen avtorski članek spregledal. Ampak če slučajno v tej reviji res obstaja kaj takega, kar je vsaj približno podobno avtorskemu članku in ni samo spretno prikrito oglaševanje, je zelo dobro skrito. Med samimi reklamami. Očala Smith, nahrbtniki Deuter, ure Garmin, Salomon jakne, Specialized, Nutcase in Bolle čelade, električna kolesa raznih proizvajalcev, Crankbrothers in Ride Concepts čevlji in se mi ne ljubi več naštevati, pa nisem prišel še niti do polovice te revije.

vir: Izdajatelj

To gre direktno v smeti.

Precej boljša revija od te je NaProstem, ki jo sicer običajno kupujem. Sicer stane nekoliko več, 4,90 €, ima tudi reklame, ampak ima pa tudi precej avtorskih člankov, ki niso videti samo kot prikrito oglaševanje. Nisem pa zasledil, da bi tudi njim uspelo pridobiti sofinanciranje s strani Fundacije za šport Republike Slovenije.

vir: Izdajatelj

Sedaj grem pa raziskovati, kako se da črpati denar od te Fundacije za šport Republike Slovenije. Če sofinancirajo izdajo reklam, ni vrag, da bodo podprli tudi kakšen moj projekt. Idej imam še veliko. Nisem pa preveč optimističen. Dvomim, da mi od te, tako imenovane Fundacije za šport Republike Slovenije uspe potegniti kakšen evro. Pač nisem del te Slovenske elite in ne glede na to, s kakšno idejo prideš, rečejo preprosto – odjebi. Samo da ti tega tako direktno običajno ne povedo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: