Barcelona – muzej erotike

Barcelona ima poleg vseh ostalih muzejev in galerij tudi manjši muzej erotike, ki stoji ob turistično najbolj oblegani ulici La Rambli, nasproti najbolj znane Barcelonske tržnice La Boqueria, kjer si zaželiš, da bi imel več kot samo eden želodec. Torej ta muzej stoji dejansko v samem epicentru Barcelone.

Pred par leti sem pisal o tako imenovanih junk muzejih. To so zame muzeji, ki si imena muzej ne zaslužijo, saj gre pri teh “muzejih” samo za izkoriščanje naivnih turistov. Ponavadi ima nekdo stanovanje ob kakšni turistično oblegani ulici ter par sob preuredi v muzej. Muzej socializma, muzej propadli zvez, muzej iluzij, muzej mučilnih naprav in muzej še česa. In turisti ponavadi kar prihajajo, saj se teh par sob znajde na seznamu muzejev poleg muzeja sodobne umetnosti, zgodovinskega muzeja, narodnega muzeja, tehničnega muzeja in podobnih pravih muzejev, pred katerimi turisti stojijo v vrstah. Ali sodi tudi muzej erotike v Barceloni v to kategorijo, ne vem. Če sodi, potem sodi vsekakor med boljše primerke te vrste.

Poleg muzeja erotike stoji prodajalna s plenicami in dudami, tako da gre tu lahko za nekakšen joint venture ali pa celo za istega lastnika. Za nekatere naprave v tem muzeju pa bi skoraj dejal, da sodijo tudi v muzej mučilnih naprav. Še sreča, da obstajajo prijazne kustosinje, ki ti razložijo, kako se je katera od teh naprav uporabljala, če jih vprašaš.

Vsaj zdi se mi tako.

Ne vem pa zakaj sem šel v ta muzej, spregledal pa Muzej sodobne umetnosti, Picassov muzej, Muzej oblikovanja, Casa Mila in še številne druge muzeje? Verjetno je zmanjkalo časa. Barcelona je velika in da bi si vse to pogledal v miru, potrebuješ več kot 14 dni. Sploh muzeji in galerije so znani, da požirajo čas. Kakšen večji muzej ali galerija zahteva cel dan, zelo veliki muzeji in galerije pa cel teden ali še več.

Vse foto: Dr. Onyx

Samo prosim ne me spraševat, zakaj je v muzeju tudi steklenica z mlekom. Tega se tudi jaz nisem upal vprašati kustosinje.

Vsaj zdi se mi tako.

Opomba: V pravnem poduku piše: THIS BLOG IS RATED PG (Parental Guidance Suggested – some material may not be suitable for children!). To ni mišljeno kot šala.

Preberi še:
Junk muzeji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: