Makita večnamensko čudo

Verjetno večina, ki se ukvarja s problemom urejanja vrta opazi, kako hitro se lahko množi razno vrtno orodje. Kosilnica na nitko, škarje za živo mejo, žaga za obrezovanje dreves, rahljalnik zemlje in tako dalje. Potem ko imam že lepo zbirko raznega orodja slučajno nekje na spletu najdem čudo, ki se imenuje Makita DUX60Z.

vir: Proizvajalec

Po naše se temu menda reče akumulatorska multifunkcijska glava, gre pa v bistvu za električni motor in dva akumulatorja, na to pa se lahko potem pritrdi različne nastavke, ki se jih kupuje po potrebi. Kosa na nitko, teleskopska verižna žaga za obrezovanje dreves, škarje za živo mejo, rahljalnik, nekakšno metlo, nastavek za obiranje kave in morda še kaj.

vir: Proizvajalec

Tega sicer nimam in ne vem kako se obnese v praksi, gre pa za zanimivo idejo. Zadeva sicer ni poceni, je pa Makita priznani Japonski proizvajalec kvalitetnega orodja. Če nakupiš vso tole orodje po moje že imaš dovolj za manjši start-up. Pa mogoče še kakšno lopato, kramp in obvezno udarno kladivo za razbijanje betona. To tudi vedno pride prav. Je pa res, da pri nas delo ni preveč popularno. Vsi bi radi študirali družboslovje in vsi ti pričakujejo, da jim bo država dala še zaposlitev. Po možnosti v razbohoteni državni administraciji. In če slučajno vsi ne dobijo dela v razbohoteni državni administraciji, se potem lepijo plakati za prvi maj, da ni praznika, ker menda ni dela. Ni dela za vse v državni administraciji. Samo to je navidezni problem! Delo je, če se ga išče.

vir: SD

Makita izdeluje pa še celo serijo ostalih orodji, kot so električni vrtalniki, krožne žage, kotni brusilniki, motorne žage, kosilnice in podobno, ki uporabljajo iste baterije, tako da v primeru širitve start-upa lahko nekaj prihraniš na baterijah, če ostaneš pri istem proizvajalcu.

vir: Proizvajalec

Res lepi časi so tole za vrtnarjenje in ostala opravila! Se spomnim včasih, kako se je vse delalo na roko. Ampak takrat še ni bilo televizije in so si ljudje morali z nečim krajšati čas, sicer bi se ves čas vojskovali. Vojskovali za zemljo, da so jo lahko potem na roke obdelovali.

Razmišljam, da bom vse tole orodje nakupil in če bi kdo iz stranke SD rad poskusil kakšno delo, mu ga z veseljem brezplačno posodim. Samo ne lepiti plakatov, da ni dela, ko smo pa uvozili sto tisoč delavcev iz Balkana! Če bi Slovenci poprijeli za delo, bi bil lahko uvoz delovne sile bistveno manjši. To je pač neprijetna resnica, ki jo nekateri poznamo, nekateri se pa delajo, da jo ne poznajo.

Poglej še:
Makita DUX60
Makita 18V
Hard Testing of Makita’s new outdoor power tools

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: