Razbijanje mitov – Hoteli za žuželke

Tokratni prispevek v seriji razbijanja mitov je na temo hotelov za žuželke in predvsem ali to sploh služi kakšnemu namenu.

Teh hotelov za žuželke raznih oblik in velikosti je sedaj po trgovinah kolikor hočeš, nisem pa prepričan, ali žuželke imajo to sploh zamar oziroma katera to storitev uporablja. Sam sem kupil za test en tak precej preprost primerek hotela za žuželke in ga obesil na trto.

Po več kot dveh mesecih testiranja lahko rečem, da to kot kaže ne služi prav nikakršnemu namenu, saj v mojem hotelu nisem opazil še nikogar. Pa sem ga dal za nekaj časa tudi na tla, ampak tudi v tem primeru žuželk ni videti, pa sem tole mojo hiško dobro preiskal. Tu gre očitno še za en marketinški trik in izdelek, ki je preprosto povedano neuporaben. Lahko pa me seveda kdo prepriča v nasprotno. Možno tudi, da moraš v tak hotel nastaviti kakšno hrano, da privabiš žuželke.

Enega največjih takšnih hotelov za žuželke sem opazil v Ljubljanskem živalskem vrtu. To je pa pravi Burj Khalifa med hoteli za žuželke. Nisem pa spraševal, če je pri njih obisk kaj boljši od mojega. Nekako dvomim.

Nekaj povsem drugega pa so ptičje hiške, sploh če vanje natreseš kakšno hrano za prostoživeče ptice.

Vse foto: Dr. Onyx

Kot sam opažam sinice najbolj obožujejo sončnična semena. Taka ptičja hiška je pravi hit in vedno dobro obiskana. Nagrada pa ptičje petje in žvrgolenje, kogar seveda to ne moti. Občasno pa tudi ptičji prepiri.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: