Inštalacija

Nekdo je imel kot kaže precej viška slovenskih zastav in jih je odložil kar v parku Tivoli. Se jih ni upal zabrisati v kanto za mešane komunalne odpadke, ker je za to verjetno zagrožena globa v Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Sploh če stran vržeš naenkrat toliko zastav.

Je pa vse skupaj spretno zapakiral kot nekakšno “umetniško inštalacijo”. Poanta vsega tega naj bi namreč bila, da je od lani, ko je bil razglašen konec epidemije, umrlo še 4265 ljudi zaradi Covid-19.

Kot ponavadi je verjetno tudi ta inštalacija usmerjena proti nekom. Upam da se tarča te inštalacije nekje med vsemi temi slovenskimi zastavicami prepozna. Če se ne prepozna, se naj nad sabo zamisli trenutni premier. Vsaj on bi se moral zamisliti nad vsemi temi zastavicami.

Kar se same epidemije Covid-19 tiče, se je vedelo že na začetku, da bo podobno kot v ostalih takih primerih trajalo nekaj let, da bo epidemija izzvenela, sam virus pa bo med nami ostal še leta in desetletja, tako da bodo za tem virusom ljudje umirali še zelo dolgo. Povsem umakniti iz populacije in vrniti nazaj v laboratorij se ga žal ne bo dalo več. Napaka je bila storjena in število mrtvih je že šlo v milijone. Delavci v teh laboratorijih oziroma “inštitutih za virologijo” bi morali zelo paziti, da se ne prehladijo s svojimi virusi.

Bo pa verjetno ta epidemija tudi dobra lekcija za vse ostale laboratorije in inštitute po svetu, ki se prav tako igrajo z virusi, bakterijami in ostalim “biološkim orožjem”, da preverijo svoje varnostne protokole in ob tem morda še razmislijo, ali se ne igrajo z nečem, kar je prenevarno, sploh če povsem ne razumeš, kaj počneš in kakšne so lahko posledice “manjše nepazljivosti”.

Učinek metulja (butterfly effect) med drugim tudi pomeni, da majhna napaka ali nepazljivost na enem koncu sveta, lahko povzroči filmsko katastrofo svetovnih razsežnosti po celem svetu.

Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo – je eden izmed bolj znanih Murphyevih zakonov, ki bi se ga morali učiti v šolah.

V Kitajščini se menda ta zakon napiše takole:

「凡是可能出錯的事就一定會出錯」

Lepa misel za na vhod kakšnega inštituta.

Seveda sam nimam nobenih dokazov, da je virus res ušel iz laboratorija in to nedvoumno dokazati bo težko, sploh če nekomu ni v interesu, da bi se to odkrilo. Ne verjamem pa v naključja.

vir: založnik

In kaj se je zgodilo v z vsemi temi zastavicami? Nič posebnega. Naslednji dan je prišla komunala in so jih odpeljali. Park Tivoli je spet tak, kot mora biti.

Vse foto: Dr. Onyx

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: