Dopisovanje z guvernerjem Banke Slovenije

Od: Doktor Onyx
Date: V tor., 16. nov. 2021
Subject: Prehodna inflacija?
To: Boštjan Vasle

Spoštovani,

v razmislek posredujem tole:
https://dronyx.si/2021/03/16/the-great-central-banks-fraud/

Kot sam opažam, centralni bankirji po mojem mnenju usklajeno in odkrito lažejo ljudem, potem ko se nekaj izkaže za laž pa iščejo izgovore. Konkretno zadnji primer je laž o prehodni inflaciji, pri čemer se inflacija viša iz meseca v mesec. Po mojem mnenju bi morale centralne banke vzbujati zaupanje pri ljudeh, saj fiat valute temeljijo zgolj in samo na zaupanju! Ko je zaupanja v fiat valuto konec, sledijo dolge vrste čakajočih pred bankami.


Če sedanja visoka inflacija (v ZDA prek 6%, nekatere baltske države, članice evro območja, celo prek 8%, Nemčija prek 4%) res ni tudi posledica monetarne inflacije (prekomernega tiskanja denarja), zakaj bi potem zmanjševali QE in dvigali obresti? Ta ukrep verjetno ne bo rešil probleme na ponudbeni strani, če so seveda res samo problemi na strani ponudbe.


Sam sodim v generacijo, ko se še dobro spomnim, kako smo čakali na Ljubljanski tržnici v vrsti, da smo lahko zamenjali dinarje v nemške marke. Situacija z inflacijo je bila v nekem obdobju tako absurdna, da si lahko dejansko zaslužil nekaj denarja, če si v istem dnevu naredil več menjav denarja, saj menjalnice niso uspele tako hitro spreminjati tečajev, kot je denar izgubljal na vrednosti. In takrat so številni tudi izgubili prihranke. 


Po več kot 30 letih se po mojem mnenju situacija ponavlja, čeprav mnogo bolj prikrito, kot je bilo to v Jugoslaviji. Številni se zavedajo, kaj se dogaja in poskušajo evre čim prej zamenjati v nekaj drugega, kar ne bo tako hitro izgubljalo vrednosti. Večina pri nas se odloča za nakup nepremičnin. Ampak na bankah je še 25 milijard evrov denarja, ki bo poskušal najti zaščito pred inflacijo. Možnosti pa ni veliko, ker je finančna represija očitno zelo dobro poštudirana in namenjena temu, da se napihuje premoženjske balone in s tem še mnogo bolj koncentrira premoženje v rokah peščice. 


Ne upam si ugibati, kako se bo ta globalni monetarni eksperiment končal. Vem pa zanesljivo, kdo bo tudi tokrat nastradal! In če se bo končal kot polomija upam, da zgodovina do odgovornih ne bo imela nikakršne milosti. 


Lep pozdrav,
Dr. Onyx

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: