Šala dneva

V Kranjski Gori prosim učitelja smučanja, če mi lahko da vizitko, ker bi rad enkrat najel učitelja za par ur. On pa mi odvrne: “Gospod, vi ne potrebujete učitelja, vi potrebujete trenerja.”

Telesna masa kot Herman Majer in eleganca kot Tina Maze. Nekako tako bi se opisal na kratko. Seveda ni pa telesna masa isto kot mišična masa.

Ko sem po 25 letih prvič stal na štartu legendarne proge Kekec 1 v Kranjski Gori sem se verjetno spraševal isto, kot se je spraševal Bojan Križaj na štartu prepada v Kitzbühelu. Zakaj za vraga nisem šel prej na stranišče. In jaz sem se še spraševal, zakaj nisem začel raje na Mojca 2 oziroma še bolje kar na Bedancu. Če smučaš na Bedancu lahko potem vsem razlagaš, da si smučal na Podkornu.

Sem pa opazil, da imam čisto vsak kos smučarske opreme od drugega proizvajalci. Resni smučarji so ponavadi tovarniški vozniki za eno firmo. Head, Atomic, Rossignol ali Elan. Pri meni so pa smuči Völkl, palice Fischer, pancarji Atomic, čelada Salomon, očala Uvex, smučarske hlače Icepack, smučarska jakna NorthFinder, dolge gate Ellesse in rokavice pletilstvo in šivilstvo Marija Dovžan s.p. Smučarske nogavice so pa neke no name. Razmišljam pa, da bi šel v Bosno po belo smučarsko jakno Colmar za 30 €. Potem bi me mogoče žičničarji, ki podajajo krogce, bolj resno gledali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: