Fast food na obali

Običajno ne objavljam na internetu slike hrane iz gostiln, tokrat pa moram narediti izjemo, ker si tole po mojem mnenju zasluži komentar.

Na sliki so ocvrti kalamari iz ene izmed gostiln ob obali v Portorožu. Za tole porcijo v tej gostilni računajo 16 €.

Zame je to čisto navaden fast food, ki bi moral biti postrežen na papirnatem krožniku, zraven pa bi dobil še plastični pribor. Po moje bi bila cena za tole lahko največ 6 €, plus recimo še 2 €, ker gre za mondeno letovišče. Ampak to v Portorožu kot rečeno stane 16 €, ob tem, da zraven ne dobiš niti kosa kruha. Girice ali karkoli že so te male ribice na drugi sliki, jaz seveda nisem naročil, ampak sem jih dobil pač zraven, ker jih je naročil nekdo pred mano in so ostale v olju.

Po mojem mnenju je šlo pri nas na obali vse skupaj k vragu potem, ko je država razdelila turistične bone. Na to so se odzvali na obali in še v nekaterih bolj obleganih turističnih mestih tako, da so močno spustili nivo storitev in kvalitete, hkrati pa dvignili cene. Pa ne dvignili cene za 5% ali 10%, temveč za 30% ali še več. In to se potem nikdar ni vrnilo nazaj v prvotno stanje, ampak je tako ostalo, saj so verjetno gostinci ugotovili, da je zaslužek še večji, prometa pa verjetno tudi nimajo bistveno manj. Če drugega ne se vedno najde kakšen italijanski ali nemški turist, ki plača za ta fast food oderuških 16 € in komu se morda to še ne zdi nič nenavadnega. Ampak jaz vem, da so v tej gostilni bili ocvrti kalamari nekoč bistveno boljši, zraven si dobil tudi dober kruh in cena je bila precej nižja. Ampak potem je prišel Covid in turistični boni.

Na naši obali je tisto, kar je zares nekaj vredno, zastonj. Vsega ostalega, vključno s tem zelo dragim fast food-om pa se je potrebno na daleč ogniti! Saj hrano se da dobiti tudi v kakšnem supermarketu in bo boljša kot tole.

Prego? Ne hvala! Nikdar več…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: