1. O AVTORJU

malionyx.gif
foto: mama od Onyxa leta 1969
posebni učinki (morphing): dr. Onyx

Avtor tega bloga se je rodil jeseni leta 1969. Pozicija nebesnih teles ob njegovem rojstvu ga je uvrstila v razred Tehtnic (to ne pomeni nič dobrega za sprejemanje odločitev), podvrsta Ovni (to ne pomeni nič dobrega nasploh).

Pri starosti štirje prstki se mu je rodila sestrica. Življenje se je spremenilo v vnaprej izgubljen boj za naklonjenost.

Kot otrok je bil prepričan, da otroci nastanejo s poljubom.

V prvem razredu ni bil sposoben prebrati niti enega stavka, zato se je pred celim razredom jokal. Problem je bil, da ni poznal še abecede. Ampak ostali učenci so goljufali, ker so se učili na zalogo, medtem ko je Onyx raje kuril koloradske hrošče (znanstveno ime zanje je Leptinotarsa decemlineata) v žveplu.

V četrtem razredu osnovne šole je postavil šolski rekord v času trajanja občutka zaljubljenosti. Štiri minute in petinštirideset sekund. Danes ta rekord ne pomeni več ničesar. Čas trajanja zaljubljenosti se meri v sekundah.

V šestem razredu osnovne šole je prvič po naključju odkril zanimiv občutek. Hitro je ugotovil, da so ta občutek pred njim že odkrili mnogi. Torej ne gre za novo odkritje.

V osmem razredu osnovne šole je po čudežu dobil nagradni izlet v slikarsko kolonijo “Ex Tempore” v Piranu. Svoje slikarsko delo, stolp Cerkve svetega Jurija v Piranu je narisal v nedeljo, zadnji trenutek pred zaključkom kolonije. Nagrade seveda zaradi podcenjujočega odnosa do slikarske kolonije ni dobil. Je pa prvič videl nage ženske na obali, kar se mu je zdelo zabavno.

V srednji šoli mu je učitelj osnov elektrotehnike dejal, da ga vleče na minus, ker je napisal -j namesto +j.

OPOMBA:
j je oznaka iz matematike za imaginarno število.

Avtor tega bloga še nikdar v življenju ni poizkusil jabolka, jagode, slive, solate, kumaric, paradižnika in še precej druge zelenjave in sadja. Mislil je, da ima “pokvarjen software” v glavi in da se zato razlikuje od drugih, ki slastno pojedo vse, kar jim prileti na mizo.

Prepričan je bil, da se življenje po tridesetem letu konča, kar se je izkazalo kot samouresničujoča se prerokba (self fulfilling prophecy), torej prerokba, ki se uresniči zaradi pozitivne povratne povezave med prepričanjem in usodo posameznika.

Zaradi nenavadnega obnašanja ga je izbrana zdravnica leta 2000 poslala na računalniško tomografijo (CT slikanje glave), vendar na posnetkih ni bilo zaznati posebnosti ali hujših anomalij, razen rahle zamaknjenosti lobanje bolj v desno oziroma stran od sredine, kar pa menda ne vpliva neposredno na politično prepričanje.

moji_mozgani
vir: UKC Ljubljana – Klinični inštitut za radiologijo

Leta 2007 je kandidiral kot virtualni predsedniški kandidat za predsednika države in požel eno samo simpatijo. Po porazu se je za nekaj dni umaknil iz politike.

Jeseni leta 2018 je uradno zagnal “Operacijo Michael”, ki jo je poimenoval po imenu enega od svojih alter egov. Resnega cilja sama operacija na začetku ni imela. Všeč mu je bilo samo ime.

michael

Onyx oprosti, ampak…nima veze.